vrijdag 11 oktober 2013

Van dopje naar speldenkussen

Je kent het wel..verjaardagen van vriendinnetjes...Oh wat had ik een mazzel. 
Dit vriendinnnetje kreeg een naaimachine voor haar verjaardag. Dus kon Mamalore los!
Een naaidoosje, stofjes, patroontjes en natuurlijk mocht een speldenkussen niet ontbreken. 
Dus...even op Pinterest kijken...dop zoeken..stofje knippen..naaien, vullen, lijmen en voila!






Meer weten? Mail me dan (info@mamalore.nl) Help je graag verder! 

dinsdag 26 februari 2013

Van kistje wijn tot retro pennenbak

De feestdagen liggen al weer ver achter ons maar de wijndozen zwierven nog door het huis!
In mijn opruimwoede heb ik daar superleuke stiften en potloden dozen van gemaakt..
Ja,  wel apart want de jongste wil nog wel eens behalve zichzelf een snor geven (heel hip) ook de vloer graag van een nieuwe hippe kleur voorzien!
Zie hier het resultaat! Plakplastic van de Tiger! Te retro!



Veel plezier!

vrijdag 12 oktober 2012

Vega receptje!

Ook kinderen die enorm van vlees houden? Hier een mooi alternatief voor de ouderwetse gehaktbal!
En...ze vonden het hier (over het algemeen) HEERLIJK!


En het resultaat



Zoals mijn dochter ze noemde: witterballen

Eet smakelijk!
Andere lekker ideeën? 

Mamalore

donderdag 14 juni 2012

Hoog tijd om het over een andere boeg te gooien! De kleren die ik maak kunnen jullie wel in www.mamalore.nl bekijken...Daar ga ik jullie niet mee vermoeien (ach heel soms dan vooruit)...

Hier wil het het hebben over ...Weet je nog? Gewoon omdat nostalgie zo'n fijn gevoel geeft...Of is het toch een midlife crisis? Nou dan heet het dus gewoon therapie.

Weet je nog?
De traktaties die je vroeger trakteerde op school...Liep je weer met je bananenboten te sjouwen over het schoolplein...
Ik zie nu eigenlijk alleen maar voorgebakken muffins (ja wel zelf gedecoreerd..poeh poeh) en zakken snoep (op wonderbaarlijke wijze altijd met plastic speelgoed) voorbijkomen.. Waarom zijn die knderen toch zo druk..Heb werkelijk geen idee ;-) Waar is de tijd gebleven van appelvrouwtjes, bananenbootjes en fruitauto's? Of kun je je daar als kleuter niet meer mee vertonen tegenwoordig?
Tijd om een retro trend te zetten!

Voor al die moeders die zich geen raad weten bij een verjaardag en wel iets creatief iets anders iets beters iets leukers willen ...vandaag deze (altijd makkelijke!) Weet je nog tip: appelvrouwtjes  en fruitautootjes. Wel even alvast excuses voor de slechte foto's.. Er komen echt snel nieuwe.

Weet je nog: Appelvrouwtjes

Neem een lekker appeltje, vouw een servetje in een driehoek als hoofddoekje over de appel. Pak een aardappelschilmesje en pulk 3 gaatjes in een soort driehoek uit de appel, hier stop je krentjes in als ogen en een neus! Gezellig allemaal samen in een mandje en voila klaar is je traktatie!
Variatie: gebruik mandarijntjes...de zogenaamde mandarijnenvrouwtjes



Weet je nog: Fruitautootjes
Snij een appel (met schil) in partjes van ca. 2 cm. Dit is de basis van de auto. Neem nu 2 druiven en snijdt deze door de midden. Bevestig deze met een sateprikker onderaan (waar dus geen schil zit) van de auto als wielen! En voila...alweer klaar!
variatie: neem een komkommer of banaan als basis.


 Weet je nog....

woensdag 25 januari 2012

Te lang geleden!

Dat is even geleden...ja ja ...druk druk
Nu hard bezig met een paar nieuwe producten waar de Barbapapa broek er 1 van is..Hopen dat het een beetje gaat lopen (mooie woordspeling)..Ondertussen probeer ik ook wat uit met kortingscodes...Maar hoe moeilijk is dat in deze Sale periode...Een korting van 70% kan ik echt niet geven..
Tevens fiets ik wat af tussen school en huis (wenperiode dochter)..Oef wat prijs ik mij gelukkig als die verbouwing af is en we weer om de hoek naar school kunnen ipv met de hele familie op de fiets elke dag door weer en wind het Vondelpark te trotseren..En ai..wat is het overige verkeer eng als een 7 jarige zelf fietst!
Nu bezig met een TE LEUK Pippi schortje...Als ie af is plaats ik snel een foto..! Of hou m'n site even goed in de gaten..! Tot snel (beloof ik!)
Mamalore

dinsdag 22 november 2011

website

poeh poeh website weer aangevuld met allemaal leuke kitsche plastic haakjes...! Om al je Mamalore spulletjes aan te kunnen ophangen..Weet alleen nog niet zo goed of ik wel tevreden ben over mijn fotografeer kwaliteiten...
Oook nog superleuke spiegeltjes op de site gezet..het wordt al een echte winkel!

Enne..waarom klinkt het zo lekker als ik zeg dat de werkster vandaag is geweest? Wellicht omdat ik haar de komende 6 (!!) weken moet missen?

Help...waar staat de stofzuiger eigenlijk? ;-)

dinsdag 8 november 2011

Barbapapa

Zondag gemaakt nu alweer verkocht..Dat gaat de goede kant op. Was ook echt superleuk!
Inmiddels Ideal in de shop aanwezig dus best profi te noemen...
Moet ik maar eens gaan denken aan schoenkadootjes? Eerst nog even duimen voor dochter die wellicht na ruim 2 jaar zwemles haar A gaat halen?